5 Aralık 2008 Cuma

FRAMBUAZLI KEK

3042314448 043e6cc9ee[1]

FRAMBUAZLI KEK
MALZEMELERİ:
1 su bardağı frambuaz, taze veya donmuş
(donmuş ise çözmeden kullanacaksınız)
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
2/3 su bardağı şeker
90 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
2 yumurta, oda sıcaklığında
1 çay kaşığı vanilya
1/2 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Orta boy bir kapta frambuazları ve 1 çorba kaşığı unu
karıştırıp bir kenara ayırın.
Ayrı bi kapta 2 su bardağı unu, kabartma tozunu,
karbonatı ve tuzu karıştırın ve bir kenara ayırın.
Şekere tereyağını ekleyip 3 dakika boyunca mikserle çırpın.
Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından
vanilyayı ekleyip son kez çırpın. Mikserin hızını düşürüp
süt ve unlu karışımı ekleyip çırpın. Spatula yardımıyla
frambuazları ekleyip hamura karıştırın.
Bu hamuru yağladığınız kalıba döküp önceden ısıtılmış
180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok: