20 Aralık 2008 Cumartesi
KUZU PİRZOLA
KUZU PİRZOLA
MALZEMELERİ:
1 kilo kuzu pirzola
5 adet minik boy domates
6 adet minik boy havuç
1/2 kg.brokoli
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
YAPILIŞI:Pirzolalar 1 yemek kaşığı sıvıyağ,kekik,karabiber
karışımında 1-2 saat dolapta bekletilir.1 yemek kaşığı sıvıyağ
tavaya konulur. Pirzolalar tavaya dizilip altı üstü çevirerek
bıraktıkları suyu çekene kadar kızartılır.Tuzu ve soya sosu da
eklenir.Ocatan alınır.Brokoli uzunlamasına doğranır. Soyulmuş
havuç ile tuzlu suda haşlanır.Pirzolalar patates püresi,kızarmış
domates ve haşlanmış sebzelerle servis yapılır.
PATATES PÜRESİ
MALZEMELERİ:
1 kg. patates
1 yk.tereyağı
1 sb.süt
tuz,karabiber
5-6 dal maydanoz
YAPILIŞI: Patatesler haşlanıp sıcakken ezilir.İçine tuz,tereyağı,
süt,karabiber konulup çırpılır.İçine maydanoz doğanır.
Etiketler:
domates,
et yemekleri,
havuç,
kuzu eti,
kuzu pirzola,
patates püresi,
süt,
tereyağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder