5 Aralık 2008 Cuma

ZEYTİNLİ POĞAÇA

5869633 7571dd07db[1]

ZEYTİNLİ POĞAÇA
MALZEMELERİ:
1/2 su bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı
1/2 su bardağı süt
1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
aldığı kadar un
susam, çörek otu
İÇİ:
1 su bardağı zeytin
YAPILIŞI:
Toz mayayı 1 tatlı kaşığı toz şeker ile beraber yarım su
bardağı ılık su içinde 10 dakika mayalandırın.
Bir kap içinde mayalı su, süt , yağ, tuz, yumurtanın beyazı
karıştırılır. Un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak
kıvamlı bir hamur elde edilir. Ağzı kapatılarak yarım
saat mayalandırılır.
Hamur iki bezeye bölünüp yuvarlak açılır. 8 eşit parçaya
kesilir. Zeytin konularak rulo yapılır. Tepside
mayalandırılır.
Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı soğuk su ilave edin.
Poğaçalarınızın üzerine sürün. Susam çörek otu serpin.
200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok: